top-Καππαδοκία - 5&6 ημέρες

Καππαδοκία - 5&6 ημέρες

Καππαδοκία

Αεροπορική εκδρομή

 

 

 

1η Ημέρα, Θεσσαλονίκη/Αθήνα – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ – ΠΡΟΚΟΠΙ (URGUP)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο ”Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης ή ”Ελ. Βενιζέλος” των Αθηνών και πτήση για την περίφημη πόλη της Καισάρειας μέσω Κωνσταντινούπολης. Άφιξη στις 13.45 και αμέσως θα ακολουθήσει μία πρώτη ξενάγηση στο κέντρο της πόλης. Θα εντυπωσιαστούμε από το άρτιο οδικό δίκτυο της, τη γενική ευταξία, τις σύγχρονες αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις, τα μοντέρνα κτίρια και τις πλατείες της. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να γνωρίσουμε την παραδοσιακή τοπική αγορά που βρίσκεται δίπλα στο Σελτζουκικό κάστρο. Αμέσως μετά θα ξεκινήσουμε την διαδρομή μας για το Προκόπι (Urgup). Τακτοποίηση στα δωμάτια του ξενοδοχείου μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.


2η Ημέρα, ΠΡΟΚΟΠΙ – ΚΟΡΑΜΑ (GOREME) – ΤΣΑΒΟΥΣΙΝ – ΖΕΛΒΗ – ΑΡΑΒΙΣΣΟΣ – ΠΡΟΚΟΠΙ

Πρωινό και θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας από τη γραφική πόλη, την Άβανο. Θα φθάσουμε δίπλα στον Άλυ ποταμό (Kizilirmak) και θα επισκεφθούμε τα πασίγνωστα εργαστήρια κεραμουργίας και ειδών λαϊκής τέχνης και θα μυηθούμε στην τέχνη της αγγειοπλαστικής, προαιώνια παράδοση των ντόπιων. Θα συνεχίσουμε για την Αραβισσό και θα επισκεφθούμε τις πρόσφατα ανακαινισμένες εκκλησίες της, δείγμα της έντονης θρησκευτικότητας των κατοίκων της. Η διαδρομή μας θα κορυφωθεί στην κοιλάδα του Κοράμματος (Goreme) με τις περίφημες υπόσκαφες κατασκευές, ένα μοναδικό θέαμα με έντονα πρωτοχριστιανικά στοιχεία και αξεπέραστη φυσιολατρική ομορφιά. Μετά τη λεπτομερή ξενάγηση μας, θα αναχωρήσουμε για την περίφημη κοιλάδα της Ζέλβης, ένα ανεπανάληπτο γεωλογικό φαινόμενο σπάνιας ομορφιάς. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.


3η Ημέρα, ΠΡΟΚΟΠΙ – ΣΙΝΑΣΟΣ – ΠΡΟΚΟΠΙ

Μετά το πρωινό μας θα ανακαλύψουμε τα μυστικά της πόλης μας, το Προκόπι (Urgup), με την εξέχουσα αρχιτεκτονική παράθεση όλων των στοιχείων της Καππαδοκικής αστικής αρχιτεκτονικής. Υπέροχα αρχοντικά, γραφικά χαγιάτια, περίκλειστες μοναδικής ομορφιάς αυλές και περίβολοι κατοικιών, στενά πλινθόστρωτα σοκάκια είναι ορισμένα μόνο από τα ιδιαίτερα εντυπωσιακά στοιχεία της συγκεκριμένης πόλης. Θα αναρριχηθούμε στον Πέτρινο Λόφο (Kayatepe) όπου βρίσκεται και το προσκύνημα του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου. Θα συνεχίσουμε τη διαδρομή για την περιήγηση μας στη Σινασό. Μια μοναδική περιοχή που ”μεταφέρει” μια βαριά αρχιτεκτονική κληρονομιά των ιδιαίτερα εύπορων εμπόρων της περιοχής. Θα διασχίσουμε, με τα πόδια, την κεντρική πλατεία, θα επισκεφθούμε και θα θαυμάσουμε το αρχοντικό του Ρίζου, ένα δείγμα των σπουδαίων αρχοντικών της εποχής, χώρος κατοικίας ενός ιστορικού προσώπου που διαδραμάτισε πρωτεύοντα ρόλο στη διάρκεια της ανταλλαγής των πληθυσμών μετά την Μικρασιατική Καταστροφή. Θα θαυμάσουμε την εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Αργά το απόγευμα μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.


4η Ημέρα, ΠΡΟΚΟΠΙ – ΜΑΛΑΚΟΠΗ – ΚΟΙΛΑΔΑ ΠΕΡΙΣΤΡΕΜΑΤΟΣ – KΑΡΒΑΛΗ – ΠΡΟΚΟΠΙ 

Μετά το πρωινό μας θα επισκεφθούμε την υπόσκαφη πολιτεία της Μαλακοπής (Derinkuyu), όπου βρίσκεται η Υπόγεια Πολιτεία. Θα κατηφορίσουμε δεκάδες μέτρα κάτω από την επιφάνεια του εδάφους και θα θαυμάσουμε μια ανεπανάληπτη κατασκευή που συγκλονίζει και τον πλέον αδιάφορο επισκέπτη. Αμέσως μετά θα κατευθυνθούμε προς τη μοναδική Κοιλάδα Περιστρέματος, με το ομώνυμο εκπληκτικό φαράγγι. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στην Καρβάλη (Guzelyurt) όπου θα θαυμάσουμε την εκκλησία του Αγίου Γρηγορίου, τη μικρή κεντρική πλατεία και το Παρθεναγωγείο (που σήμερα έχει μετατραπεί σε ξενοδοχείο). Στο δρόμο της επιστροφής θα σταματήσουμε σε εργαστήριο ταπητουργίας για να θαυμάσουμε την τοπική παραδοσιακή δραστηριότητα. Δείπνο και διανυκτέρευση.


5η Ημέρα, ΠΡΟΚΟΠΙ – ΟΡΤΑΧΙΣΑΡ – ΟΥΤΣΧΙΣΑΡ – ΠΡΟΚΟΠΙ

Πρωινό  και η μέρα μας θα ξεκινήσει με τη γνωριμία δύο από τις πλέον γραφικές κοινότητες της Καππαδοκικής γης. Το  ‘’μεσαίο’’ και το ‘’ακραίο ‘’ κάστρο, δεδομένης της υψομετρικής διαφοράς, μοναδικά φυλάκια παρατηρητήρια από τα πανάρχαια χρόνια. Σπουδαίοι οικισμοί, αρχοντικά, καλλιτεχνικές ομάδες, παραδοσιακά καταστήματα, πρωτομουσουλμανικά  τεμένη και φυσικά υπόσκαφες εκκλησίες, θα είναι μερικά μόνο από τα σημεία, που θα μας  εντυπωσιάσουν. Επιστροφή στο ξενοδοχείο αργά το απόγευμα. Δείπνο και διανυκτέρευση.  

    

6η Ημέρα, ΠΡΟΚΟΠΙ – ΜΟΥΤΑΛΑΣΚΗ – ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ, ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Αναχωρούμε από το ξενοδοχείο μας για την επίσκεψη της γραφικής κωμόπολης Μουταλάσκη, πατρίδα της μητέρας του Αριστοτέλη Ωνάση, όπου σώζεται μέχρι σήμερα ο περίφημος ναός της Ζωοδόχου Πηγής, περιήγηση στα ανακαινισμένα αρχοντικά της κωμόπολης. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο της Καισάρειας, για την πτήση της επιστροφής.


Σημείωση: H σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος, χωρίς να παραληφθεί καμία από αυτές.

Στην 5ήμερη εκδρομή παραλείπεται η 5η ημέρα του προγράμματος.

 

Οι πτήσεις μας με την Turkish Airlines :

Από Θεσσαλονίκη
ΘΕΣ/ΝΙΚΗ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ         TK 1882           09.40-11.00

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ        TK 2012           12.20-13.45
ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ        TK 2013           14.45-16.25
ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΘΕΣ/ΝΙΚΗ         TK 1893           19.10-20.30

Από Αθήνα*

AΘΗΝΑ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ             TK 1842           06.00-07.20
ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ        TK 2012           12.20-13.45
ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ        TK 2013           14.45-16.25
ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – AΘΗΝΑ             TK 1843           19.15-20.45

*Για τους ταξιδιώτες που θα αναχωρήσουν από την Αθήνα, λόγω της αναμονής την 1η ημέρα μεταξύ των πτήσεων, έχουμε μεριμνήσει να τους παραλάβει  τοπικός αντιπρόσωπος στην Κων/πολη για να πραγματοποιήσουν μια σύντομη βόλτα στην πόλη.


Τιμές συμμετοχής κατά άτομο :

Ημ.

Aναχώρηση 

Ξενοδοχείο

Περιοχή

Διατροφή 

Τιμή σε δίκλινο

Επιβ. Μονόκλινου

5

20/3 & 10/4 & 22/5 & 5, 26/6

Yusuf Yigitoglu Cave Hotel
- Special Category Hotel 

Προκόπι

Ημιδ/φή

840 € 

180 €

6

28/4 & 9,23/7 & 6,13/8 & 3/9

Προκόπι

Ημιδ/φή

890  

180 €

*Ένα ταξίδι…μια τιμή ! Όλες οι τιμές μας είναι ΤΕΛΙΚΕΣ και ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ τους φόρους αεροδρομίων.

Προτεινόμενα ξενοδοχεία:

Yusuf Yigitoglu Konagi - Special Category 

 Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια με την Turkish Airlines από Θεσσαλονίκη ή Αθήνα για την Καισάρεια.
 • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων.
 • Μια αποσκευή 20 kg και μια χειραποσκευή 8 kg ανά άτομο.
 • 4 ή 5 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο της επιλογής σας
 • 4 ή 5 πρωινά στη μορφή πλουσιοπάροχου ανοιχτού μπουφέ.
 • 4 ή 5 δείπνα στη μορφή πλουσιοπάροχου set menu.
 • Εκδρομές , ξεναγήσεις , περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • Ελληνόφωνος τοπικός ξεναγός.
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης.
 • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Είσοδοι σε μουσεία / αρχαιολογικούς χώρους.
 • Ποτά, αναψυκτικά στα γεύματα / δείπνα και οποιαδήποτε επιπλέον προαιρετική ενέργεια.facebook-icon twitter-icon googleplus-icon linkin-icon
Διεθνής ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης
Αναγνωστάκη 8 & Κωνσταντινουπόλεως
Τηλ.: 2310-237696
Fax: 2310-250993
Login-iconLogin